Koura-autot H. Ojanperä KY

Ojanperän Koura-autot on paikallinen, pitkään alalla toiminut perheyhtiö. Yrityksen toimipaikka sijaitsee Palokassa Heinämäen teollisuusalueella Antinniityntie 10:ssä. Yrittäjänä toimii Harri Ojanperä, Koura-autotöistä vastaa Ilkka Ojanperä.

Yrityksen toimialaan kuuluu raakapuun ja bioenergian kuljetus, koura-autotyöt, pihanrakennusaineiden säkittäminen, myynti ja kuljetus sekä pihanrakennusaineiden myynti itsepalveluna koura-autovarikolla 24/7.

Kuljettajien erityisosaamista parhaimmillaan on kouran käsittelytaito, joka tekee työstä varmaa ja kustannustehokasta. Hallittu kouran käyttö on tulos pitkäaikaisesta puutavarankäsittelystä.

Teemme jatkuvasti pitkäaikaista yhteistyötä useiden eri toimijoiden sekä yksityisten ihmisten kanssa. Kilpailuvaltteina H. Ojanperän Koura-autoilla on osaaminen, työmoraali, joustavuus sekä kustannustehokkuus.

templogo
Logo ja Ojanperän talotyyli uudistui vuonna 2014

Pitkä historia tuo vankkaa osaamista

yhteystiedot koura-auto h. ojanperä
Ilkka Ojanperä, Harri Ojanperä

Ojanperän historia ulottuu Lapin selkosille aina vuoteen 1934. Onni Ojanperä aloitti puunkuljettamisen vuoden 1934 mallisella Volvolla. Vuonna 1950 Mikko Ojanperä osti G.A. Serlachius Oy:ltä Reo-merkkisen puutavara-auton ja aloitti puutavaran ajamisen Jyväskylästä käsin. Tuohon aikaan puutavara-autoissa ei ollut hydraulisia nostureita. Puut lastattiin autoihin käsin ja apuna käytettiin Joutsalainen-merkkistä vinssiä.

Harri Ojanperä syntyi 1960 ja jo pienestä pojasta hän kasvoi autoelämään. Usein koko Ojanperän perhe oli isä-Mikon kyydissä puunhakureissuilla. Äiti ja siskot poimivat marjoja ja Harri oli isän kanssa lastaushommissa.

1960-luvun lopulla Jorma Nieminen tuli Ojanperälle töihin. Mikko Ojanperä opetti Jormasta puutavarankuljettajan ja Jorma opetti Harrille ne taidot, jotka oli itse Harrin isältä oppinut. Vuonna 1978 Harri sai ajokortin ja aloitti varsinaisen puunkuljettamisen isänsä firmassa. 80-luvulta alkaen puuautonkuljettajina Ojanperällä työskentelivät myös Sakari Kouhia ja Petteri Ruttonen.

Vuonna 1989 yritys siirtyi sukupolvenvaihdoksen myötä Harri Ojanperän omistukseen. Harri jatkoi puunkuljettamista isänsä viitoittamalla tiellä. Kuljettajien joukkoon tuli 90-luvulla myös Jääskeläisen Veikko. Harrin poika Ilkka Ojanperä aloitti vakituisen työnsä puuautonkuljettajana perheyrityksessä 2000-luvulla saatuaan rekkakortin.

2000-luvun puolivälissä alkoi paperiteollisuuden pitkäaikainen lakko ja puutavaranajot Ojanperällä loppuivat kuin seinään. Yrittäjän oli pakko keksiä työntekijöilleen työtä. Tästä alkoivat koura-autotyöt ja säkitettyjen pihanrakennusaineiden myynti, jotka edelleen ovat kasvavassa määrin Ojanperän palveluja ja tuotteita.

Metsä on antanut leivät Ojanperän pöytään jo yli 80 vuoden ajan. Yrityksen yhteistyökumppanina raakapuun ja bioenergian kuljetuksissa 50-luvulta alkaen on ollut G.A. Serlachius Oy, joka 1980-luvulla fuusioitui Metsäliittoon. Tänä päivänä yritys toimii nimellä Metsä Group.

Vuonna 2016 Ojanperät tekevät työtä perheyrityksessään jo neljännessä sukupolvessa. Viides sukupolvi on kasvamassa Harrin lastenlasten Onnin, Aleksin, Lotan ja Islan myötä.

Koura-autot-ojanpera-historia-3
Harri, Mikko, Onni Ojanpera vuonna 1981 Scania 142H

JYP on lähellä sydäntä – se näkyy myös kalustostamme!

Koura-autot-ojanpera-JYP-joukke-2016-2016
Matkalla mestaruuteen

Jo vuodelta 1974 löytyy valokuva, jossa Harri Ojanperä poseeraa sini-keltaisen Scanian edessä sininen JYPin takki päällä. Kausikortit Jypin peleihin on ollut Ojanperän käytössä siitä lähtien, kun JYP nousi Liiga-sarjaan. Useamman vuoden ajan koura-autojen laitamainos on näkynyt myös Synergia-areenalla.

Vuonna 2014, kun yritykselle ostettin uusi Kesla Forester-nosturi, se kastettiin Hurrikaani-nosturiksi ja teipattiin samalla JYPin väreihin. Vuonna 2015 Ojanperän uusi musta VOLVO kastettiin Hurrikaanirekaksi ja se sai samalla JYP aiheisen teippauksen. Teipattu auto kiinnittää positiivista huomiota ja keskusteluja, kun auto kuljettaa tuotteita asiakkaille.

Ammattitaitoista palvelua Keski-Suomessa

Koura-autona toimii VOLVO FH 16, vm 2015. Auto on varustettu tehokkaalla 750 hevosvoimaisella ja ympäristöystävällisellä EURO 6 moottorilla. Autossa on puutavaravarustus ja vaihtoehtoisesti bioenergian kuljetukseen sopivat kontit vesitilavuuksiltaan 50 ja 90 kuutiota. Nosturina on Kesla Forester 2115T vm. 2019. Nosturin ulottuvuus takaa on 9,7 metriä, sivusta n. 8 m ja sen nostovoima on 1000-2500 kiloa matkasta riippuen.

Koura-autolla pystyy kuljettamaan raakapuuta ja bioenergiaa. Erilaisten palkkien ja ponttien kuljettaminen onnistuu puutavarapankkojen päällä. Myös erilaiset lankut, laudat, hirsitalot ovat kulkeneet automme kyydissä. Bioenergia-konteissa kuljetetaan mm. risuja, kantoja, heinäpaaleja, maa-aineksia irtotuotteena sekä suursäkeissä ym.

Tehokas nosturi nostaa suursäkit suoraan kohteeseen, nostaa irtotavarana olevat maa-ainekset kohteisiin, purkaa ja kasaa erityyppiset rakennukset, tekee rakennusten sisätäytöt ja täyttää pihassa olevat multa-altaat. Nosturi nostaa perustuskivet ja luonnonkivet oikeisiin paikkoihin ja tarvittaessa ripottelee hiekkaa uimarannoille ja veteen. Koura-auto nostureineen on matkannut myös lautalla saareen paikkaamaan veden huuhtomia saarenrantoja.

Soita 0400-546 245 ja kerro millaista palvelua tarvitset, keksitään siihen ratkaisu.

Yhteistyökumppanit

kouta-autot-ojanpera-yhteistyokumppanit-6  kouta-autot-ojanpera-yhteistyokumppanit-2kouta-autot-ojanpera-yhteistyokumppanit-5kouta-autot-ojanpera-yhteistyokumppanit-3  kouta-autot-ojanpera-yhteistyokumppanit-1

Pyydä tarjous!

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Aihe

  Viesti

  tietosuojaselosteen

  0